ENG | SER | MAPA SAJTA
  Pretraga hartija
   
 
GALENIKA BROKER
  Normativna akta
Poslovanje
Prospekti
Ino investiranje
TRŽIŠTE
  Akcije  
Obveznice
Državni zapisi
NAJČEŠĆA PITANJA
LINKOVI
POZIV AKCIONARIMA
KONTAKT

Poverenje.

U Galenici broker verujemo da je naš uspeh neraskidivo vezan sa uspehom naših klijenata. Odnos baziran na poverenju predstavlja garant našeg i uspeha naših klijenata. želimo svakim danom potvrditi to poverenje.Dokaz za to su klijenti koji nam vea više od jedne decenije ukazuju svoje poverenje.

Klijenti.

U Galenici broker verujemo da je naš uspeh neraskidivo vezan sa uspehom naših klijenata. Odnos baziran na poverenju predstavlja garant našeg i uspeha naših klijenata. želimo svakim danom potvrditi to poverenje.Dokaz za to su klijenti koji nam vea više od jedne decenije ukazuju svoje poverenje.

Moj portfelj

Virutelni portfelj omoguauje praaenje vaših realizovanih i nerealizovanih naloga, stanje na Vašem portfoliu, analizu kao i uporednu analizu pojedinih kompanija
U koliko nemate otvoren nalog, zamolite Vašeg brokera da Vam omogući pristup. Ukoliko već posedujete korisničko ime i lozinku, ulogujte se ovde.
Ako želite da koristite i dalje stari porfelj možete se ulogovati sa desne strane.

DESET ZLATNIH PRAVILA PROFESIONALNIH INVESTITORA 

1. Unapred spremite plan trgovanja.
Zbog jakih emocija i stresa, koji su česta pojava na berzi, a pogotovo u špekulativnim poslovima, od velike je važnosti da se ima unapred spreman plan i metod trgovanja. U velikom broju slučajeva, emocije će navesti investitora da postupi potpuno iracionalno i u suprotnosti sa svim što mu dotadašnje iskustvo govori. Jedino uz jaku disciplinu i pridržavanje pravilima i formuli koji su unapred utvrđeni, investitor je sposoban da odoli emocionalnim izazovima.

2. Ako niste sigurni, ne trgujete.
U slučaju kada niste sigurni u sebe i ne znate šta bi ste dalje uradili na tržištu, mnogo je veća verovatnoća da će na vašu odluku uticati neki nebitni detalji i informacije, koje će verovatno dovesti do gubitaka. Zbog toga, većina eksperata savetuje da je bolje i pretrpeti mali gubitak, ili ograničiti potencijalni profit, kako bi se pozicija na tržištu, tj. investicija zaštitila.

3. Veliki profit, iako ste samo u 40 odsto slučajeva doneli ispravnu odluku
Potpuno je iracionalno očekivati od investitora da uvek donese ispravnu odluku. Međutim, koristeći dobre tehnike trgovanja, profesionalci su u stanju da minimiziraju gubitke i maksimiziraju profit. Zato oni mogu da ostvare velike profite i pored toga što tek u 40 odsto slučajeva donesu ispravnu odluku.

4. Maksimizirajte profit i minimizirajte gubitke
Česta pojava na berzi je da investitori nesvesno, sebi ograniče potencijalni profit. Kada cena npr. akcija raste, neiskusan investitor će ih vrlo brzo prodati, u želji da što pre ostvari profit, istovremeno nedajući šansu tim akcijama da na tržištu dostignu svoju maksimalnu cenu. Baš zbog toga, uspeha imaju oni investitori, koji umeju da ocene kretanje tržišta, a hartijama trguju onda, kada je cena najpovoljnija.

5. Minimizirajte gubitke
Za razliku od pravila br. 4, sada imamo obrnut slučaj, kada investitor, nesvesno ne ograničava potencijalni gubitak. Naime, ljudi jako teško priznaju kada su pogrešili. Zbog toga, investitor će, bez neke racionalne osnove, držati hartije kojima cena pada, u nadi da će se tržište na posletku preokrenuti i potvrditi ispravnost njegove odluke.

6. Ukoliko niste u stanju da prevaziđete gubitak, niste u stanju ni da ostvarite profit
Gubitak je sastavni deo trgovanja na berzi. Ako niste sposobni da prevaziđete gubitak, bilo psihički, ili finansijski, onda ne bi trebalo ni da se bavite ovim poslom.

7. Ne ulazite na više tržišta odjednom
Trgovanje na određenom tržištu, kao i njegovo potpuno razumevanje je teško . A uspešno trgovanje na nekoliko tržišta odjednom, naročito za početnike, je gotovo nemoguće. Sama količina informacija, u okviru npr. fundamentalne i tehničke analize nekoliko tržišta odjednom, kao i psihički napor, zahteva mnogo više vremena i posvećenosti nego što je prosečan investitor spreman da odvoji.

8. Ne trgujete na plitkom (nelikvidnom) tržištu
Na "plitkom" tržištu, nedostatak likvidnosti će onemogućiti da se povučete po ceni i blizu onoj koja vam odgovara.

9. Obratite pažnju na tržišne trendove
Od izuzetne je važnosti biti svestan kretanja na tržištu. Naivno bi bilo ići protiv jakih trendova. Međutim, investitor mora da nauči  da prepozna kad će doći do obrta na tržištu i da te kritične momente najbolje iskoristi.

10. Treba ostati "hladan"Oni koji se investiranjem u hartije od vrednosti bave profesionalno, se slažu da prilikom trgovanja treba ostati "hladan" i imati gotovo ravnodušan stav prema mogućem profitu ili gubitku. Na taj način odluke će te donositi racionalno, a ne na osnovu trenutne emocije.

 

 
PITANJA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
Galenika broker
Masarikov trg 8a, Zemun - Beograd
tel: 011 3162-260, 3161-666, 3076-046
fax: 011 2196-572

Internet
www.galenikabroker.co.rs
Email:
company@galenikabroker.co.rs

Mobile
wap.galenikabroker.co.rs

Developed by MMK